top of page
f06b12_bc812cab6b484fc28db7f71495347937_mv2.webp

Versterk je mentaal welzijn

Ga zelf aan de slag met wat er voor jou toe doet

Wil je zelf de handen uit de mouwen steken en aan je persoonlijke groei of herstel werken? In QIT online vind je een waaier aan zelfhulp modules die verandering of herstel stimuleren en je mentaal welzijn helpen versterken. De thema's die in de modules aan bod komen zijn voor de meeste mensen erg herkenbaar. Het gaat om levensthema's of uitdagingen waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt.
Modules zelf-help

Aanbod

Elke module bestaat uit verschillende bouwstenen die je op een bepaalde manier aan de slag laten gaan met het betreffende thema: teksten, filmpjes, reflectie-opdrachten, oefeningen,... Zo kan je ontdekken welke manier van leren en ervaren het best werkt voor jou.
d9ad28_ea0cdaf67de447078988735f244d0059_mv2.webp

Mijn lichaam als bondgenoot

Deze module helpt je op weg om (opnieuw) meer zorg en aandacht voor je lichaam te krijgen.
Je gaat op zoek naar een levensstijl die recht doet aan(de grenzen van) je lichaam.
Met behulp van informatieve teksten, illustratieve video’s en heel wat oefenmateriaal zal je steeds meer inzicht krijgen in jezelf en de werking van lichaam en geest.
Online therapie, online zelhulp

Op eigen houtje of met hulp van een professional?

Aan je psychisch welzijn kan je zelfstandig werken, net zoals dit het geval is voor je lichamelijke conditie.
De modules zijn zo opgebouwd dat je ze op je eigen tempo kan doorlopen en in de volgorde die het best aansluit bij jouw voorkeur en behoefte. Via een persoonlijk account heb je steeds toegang tot deze leeromgeving en word je voortgang automatisch bijgehouden.

Online zelfhulp kan je uiteraard ook combineren met professionele hulp. Dit wordt blended care genoemd: je hulpverlener verkent, in dialoog met jou, welke modules aansluiten bij jouw persoonlijk proces en hoe ze je therapiewinst kunnen helpen verzilveren.
Frame 2848543.webp

Zelfhulp combineren met professionele hulp?

Vind een QIT therapeut op basis van jouw voorkeuren en locatie. Zowel beeldbelsessies als fysieke sessies zijn mogelijk.

25.000+ personen gingen je reeds voor

Ik vind het heel waardevol dat de modules bestaan uit een rijke waaier van online zelfhulp. Soms heb ik zin om meer te lezen over een proces, maar op andere momenten heb ik nood aan meer ondersteuning via geleide oefeningen. Het is goed dat je kan kiezen waar je het meest nood aan hebt en hoeveel tijd je eraan spendeert. Je kan zelf je online zelfhulp menu samenstellen.

Sofie

Ik vind het fijn dat de bouwstenen van de module redelijk kort zijn en concreet worden uitgelegd. Je kan er meteen mee aan de slag. Ik heb ook nieuwe dingen uitgeprobeerd. De module heeft me hoop gegeven dat er zaken kunnen veranderen in mijn leven.

Bram

Mijn zoon had het erg moeilijk met het uiten van zijn gevoelens. Dankzij de module heb ik geleerd dat je, door zelf als ouder dingen te veranderen, automatisch veranderingen teweegbrengt bij je kind.

Elisa

25.000+

gebruikers

1.000+

hulpverleners

1200+

minuten materiaal

d9ad28_a8d70a37e4684fe4853e48fd844858a1_mv2.webp
bottom of page
$w.onReady(function () { document.cookie = "wixUserContext.isCookieConsentRequired=false;path=/;"; });