top of page

QIT voor cliënten

Bij QIT staan we klaar om iedereen te ondersteunen in hun zoektocht naar passende mentale zorg.

We streven niet alleen naar een vlotte communicatie en opvolging tussen cliënten en hulpverleners, maar we bieden ook online zelfhulpmodules aan om je te helpen je mentaal welzijn te versterken.

QIT voor cliënten

Samenwerken met je hulpverlener was nog nooit zo eenvoudig dankzij je online dossier.

Volg je zorgtraject moeiteloos op met een overzicht van al je sessies, ingevulde vragenlijsten en voltooide oefeningen en modules. Wissel snel en veilig documenten uit. Via de chatbox kan je je hulpverlener contacteren buiten de geplande sessies. Met de online zelfhulpmodules kun je op je eigen tempo werken aan je persoonlijke groei.

En wist je dat videosessies ook eenvoudi vanuit hetzelfde platform gebeuren?

Volg je eigen traject op

Volg je eigen traject op

Het trajectoverzicht bied je een transparant overzicht van de voorbije en geplande zorgactiviteiten. Je ziet waar en wanneer sessies doorgaan, welke vragenlijsten je online kan invullen en welke oefeningen of modules je hulpverlener voor jou heeft klaargezet. 

Communiceer met je hulpverlener

Zit je met vragen of opmerkingen naar je hulpverlener, communiceer dan veilig en snel via de chat. Slimme notificaties zorgen ervoor dat jij en je hulpverlener tijdig op de hoogte zijn van nieuwe berichten.
Ook documenten, zoals attesten of verslagen, kunnen vlot en veilig worden uitgewisseld. Zowel jij als je hulpverlener kunnen alle types bestanden opladen in het dossier en met elkaar delen. 
Communiceer met je hulpverlener
Online zelfhulp

Online zelfhulp

Versterk op eigen initiatief, of samen met je hulpverlener, je mentale veerkracht door gebruik te maken van ons online zelfhulp aanbod. Via teksten, filmpjes, oefeningen en reflectie-opdrachten ga je aan de slag met thema's die voor de meeste mensen erg herkenbaar zijn.
Je kan de modules doorlopen wanneer het jou best uitkomt en je kiest de bouwstenen die het best voor jou werken. De eerste secties zijn telkens gratis zodat je goed geïnformeerd kunt kiezen wat het beste aansluit bij jouw zorgnood.
Meer informatie over onze zelfhulp modules vind je hier.

Cliënten getuigen over de meerwaarde van de modules

Hulpverleners hebben een cruciale rol in het motiveren van cliënten om zelf de handen uit de mouwen te steken en aan hun mentaal welzijn te werken. Onderzoek wijst uit dat regelmatige opvolging en bespreking van dit ‘thuiswerk’ het therapeutisch potentieel bevordert. Lees hier over enkele ervaringen van cliënten.

Ik vind het fijn dat de bouwstenen van de module redelijk kort zijn en concreet worden uitgelegd. Je kan er meteen mee aan de slag. Ik heb ook nieuwe dingen uitgeprobeerd. De module heeft me hoop gegeven dat er zaken kunnen veranderen in mijn leven.

Bram

Ik vind het heel waardevol dat de modules bestaan uit een rijke waaier van online zelfhulp. Soms heb ik zin om meer te lezen over een proces, maar op andere momenten heb ik nood aan meer ondersteuning via geleide oefeningen. Het is goed dat je kan kiezen waar je het meest nood aan hebt en hoeveel tijd je eraan spendeert. Je kan zelf je online zelfhulp menu samenstellen.

Sofie

Mijn zoon had het erg moeilijk met het uiten van zijn gevoelens. Dankzij de module heb ik geleerd dat je, door zelf als ouder dingen te veranderen, automatisch veranderingen teweegbrengt bij je kind.

Elisa

Vertrouwd en geliefd door 1000+ hulpverleners en groepspraktijken

Onze gebruikers aan het woord

Als gebruiker van QIT kan ik het platform van harte aanbevelen. Als therapeut biedt het mij een mooie combinatie: duidelijke dossierinformatie, een handig communicatiemiddel met de cliënt, een veelheid aan materialen om het therapieproces te volgen en diverse modules om het werk met cliënten gericht te ondersteunen.

Testimonail therapist photo

Kristof Stappers

Psychotherapeut
Docent aan Thomas More Hogeschool

Wat ik vooral handig vind aan de digitale dossierkast is dat alles tesamen komt. Cliënten stellen soms een vraag via mail of sturen een berichtje, er zijn sessienotities, verslagen of andere documenten zoals terugbetaling van de mutualiteit. Dat komt allemaal samen op één centrale plek, in plaats van dat je het overal bijeen moet gaan zoeken

9cee06_4d3f0aca242e46c0b797062fd3313392_mv2_d_4160_6240_s_4_2.webp

Ward Gabriëls

Klinisch psycholoog
bij Groepspraktijk Agora

Nu het digitale aspect meer aan bod komt en de Kwaliteitswet uitgerold wordt, maakt dat we vanuit de praktijk graag de overstap maken naar een kwaliteitsvol dossiersysteem. We voelen aan dat QIT hieraan voldoet, zonder dat we onze eigen kwaliteitsvereisten uit het oog moeten verliezen.


marlos.png

Marloes Eekman

Klinisch psycholoog bij Groepspraktijk Arnica

Start een gratis proefperiode

Volledig vrijblijvend gedurende 30 dagen,
geen betalingsgegevens vereist
Start een gratis proefperiode
bottom of page