top of page

Geef samen met de cliënt vorm aan het uniek zorgtraject

Wie bekend is met psychotherapie, weet dat de weg naar groei en herstel uniek en gelaagd is.

QIT biedt software voor therapeuten en andere hulpverleners die zich richten op mentaal welzijn en psychische groei of herstel. Vanuit een centraal digitaal platform maak je het zorgtraject inzichtelijk en transparant maken en betrek je cliënten actief bij hun proces. Het weerspiegelt wat voor ons de essentie van het vak is: 'De cliënt als hart en de relatie als ziel van psychotherapie'.

Therapie sessie met therapeut en cliënt, elektronisch patieëntendossier, online therapie

Beheer je dossiers

QIT is hét EPD voor psychotherapeuten, perfect op maat van de geestelijke gezondheidszorg en volledig in lijn met de Kwaliteitswet. Je digitale dossierkast is altijd en overal bereikbaar via eender welk toestel met internetverbinding. Cliënten en eventuele betrokkenen hebben via hun eigen beveiligd account toegang tot (bepaalde onderdelen van) hun dossier.

Om een vlotte samenwerking tussen hulpverleners te garanderen, kunnen dossiers eenvoudig worden gedeeld of overgedragen binnen het vergrendeld QIT-platform. Externe uitwisseling (met bvb. huisartsen) is mogelijk dankzij de koppeling met de eHealthBox.

Therapie sessie met therapeut en cliënt, elektronisch patieëntendossier, online therapie
Elektronisch
patiëntendossier
Delen en
overdragen
cliënten
Agenda
Notities
Toevoegen betrokkenen
Berichten
eHealthBox integratie
Portfolio

Creëer en documenteer
je zorgtrajecten

De trajectbalk geeft chronologisch weer hoe het uniek zorgproces van elke cliënt vorm krijgt. Aan het traject kunnen tal van therapeutische activiteiten gekoppeld worden met bijhorende notities of digitale bestanden.

 therapie traject
Video sessie trajectactiviteit
Vragenlijst trajectactiviteit
Fysieke sessie trajectactiviteit
Sessies

Fysieke en online therapie sessies. Voeg bijhorende notities toe.

Vragenlijsten

Process en outcome monitoring, psychodiagnostiek

Overleg

Supervisie, intervisie, interdisciplinair overleg

Modules

Helpen verandering of herstel te stimuleren en mentaal welzijn te versterken

Oefeningen

Online zelfhulp tools om therapie te ondersteunen

Deel in onze klinische kennis

QIT online omvat een rijke bibliotheek aan klinisch relevante en wetenschappelijk onderbouwde inhoud. We bouwen op kennis vanuit jarenlange ervaring in de sector van de geestelijke gezondheidszorg. Deze kennis is verankerd in de inhoudelijke bouwstenen waarvan hulpverleners gebruik kunnen maken om een kwaliteitsvol zorgtraject aan te bieden.​

Vragenlijsten

Ruim en gevarieerd aanbod van vragenlijsten voor psychodiagnostiek, screening, proces- en outcome monitoring en tevredenheidsmeting.

Doe-het-zelf opdrachten gericht op bewustwording, zelfreflectie, empowerment, aanleren van vaardigheden en stimuleren van actiestappen en zelfzorg.

Modules

Online zelfhulppakketten, bestaande uit verschillende bouwstenen, waarmee cliënten zelfstandig aan de slag kunnen voorafgaand, tijdens en in opvolging van de therapiesessies.

Trajecttypes

Set van kwantitatieve en kwalitatieve proces- en outcome-vragenlijsten ter opvolging van de voortgang in therapie, samengesteld in functie van klinische setting en cliëntkenmerken.

Circles background
Online vragenlijsten EPD
Online vragenlijst EPD
Emoties als kompas module

Word deel van een bruisende community

QIT brengt cliënten, psychotherapeuten, psychologen, coaches, beleidsmakers en onderzoekers samen. Ze vormen een professionele gemeenschap die op basis van hun inzichten en praktijkervaringen mee vorm geeft aan de verdere ontwikkeling van het platform.

25.000+
gebruikers

1.000+
hulpverleners

50+
organisaties

Reeds vertrouwd door
Groepspraktijk Cocoon
Groepspraktijk Naiade
Groepspraktijk Conciente
Het huis voor psychotherapie
Groepspraktijk De Ander
Testimonail therapist photo

Kristof Stappers
Psychotherapeut

Als gebruiker van QIT kan ik het platform van harte aanbevelen. Ik ben blij dat het mijn pad heeft gekruist! Als therapeut biedt het mij een mooie combinatie: duidelijke dossierinformatie, een handig communicatiemiddel met de cliënt, een veelheid aan materialen om het therapieproces te volgen en diverse modules om het werk met cliënten gericht te ondersteunen. Dank aan alle medewerkers van QIT voor jullie mooie (pioniers-)werk!

Testimonail therapist photo

Tim Brouwer

Klinisch psycholoog

Groepspraktijk Conciente

Zeker de feedbacksessies zijn voor mij zeer waardevol en écht een meerwaarde. Ik heb het gevoel dat je hier echt informatie uit krijgt, die je normaal niet zou krijgen.

Testimonail therapist photo

Marloes Eekman

Klinisch psycholoog

Groepspraktijk Arnica

Nu het digitale aspect meer aan bod komt en de Kwaliteitswet uitgerold wordt, maakt dat we vanuit de praktijk graag de overstap maken naar een kwaliteitsvol dossiersysteem. We voelen aan dat QIT online hieraan voldoet, zonder dat we onze eigen kwaliteitsvereisten uit het oog moeten verliezen.

Testimonail therapist photo

Theo Maagdenberg

Psychotherapeut

Ik heb QIT online al jaren als een waardevolle toevoeging voor het werken in mijn praktijk ervaren. Het is de ideale software voor therapeuten. Ik kan alleen maar zeggen dat ik het werk en de filosofie erachter hogelijk waardeer.

Testimonail therapist photo

Jeroen Dekker

Klinisch psycholoog

Groepspraktijk De Kiezel

QIT online brengt hedendaagse uitdagingen in de praktijk in verbinding met de fundamenten van het therapeutisch werk.

Testimonail therapist photo

Ward Gabriëls

Klinisch psycholoog

Groepspraktijk Agora

Wat ik vooral handig vind aan de digitale dossierkast is dat alles tesamen komt. Cliënten stellen soms nog een vraag via mail, er zijn sessienotities, verslagen van andere diensten. Dat komt allemaal samen op één centrale plek waardoor je het niet zelf bij een moet gaan zoeken.

Wij helpen je graag op weg

Probeer QIT online gratis of vraag vrijblijvend een demo sessie aan.
Probeer QIT online gratis of vraag vrijblijvend een demo sessie aan
bottom of page