top of page

Administratieve ondersteuning

Vereenvoudig je administratie en bespaar kostbare tijd met behulp van de gebruiksvriendelijke administratieve tools in QIT.

Overzicht van een selectie van template documenten beschikbaar in QIT

QIT helpt je niet enkel met je dossierbeheer maar ook met het vereenvoudigen van je administratieve taken, zoals het managen van je aanmeldingen, agenda en facturatie. Voor geconventioneerde hulpverleners zijn er extra functionaliteiten voorzien om de registratie en opvolging voor het RIZIV te vergemakkelijken.

Online kalender en agendabeheer

Online kalender en agendabeheer

De agenda biedt een helder overzicht van voorbije en toekomstige sessies. Nieuwe sessies of wijzigingen aan bestaande sessies worden automatisch doorgevoerd op individueel dossierniveau.

Koppel je persoonlijke agenda aan de QIT-agenda om zicht te houden op je beschikbaarheden. Of deel je agenda met de collega’s van je praktijk.

Template documenten

Creëer eenvoudig documenten vanuit de beschikbare templates. Relevante gegevens van de cliënt, jezelf, je organisatie en het zorgtraject worden automatisch ingevuld.

Zelf templates maken of eigen documenten opladen en delen is eveneens mogelijk.
Ook cliënten kunnen via het cliëntportaal documenten opladen en op een veilige manier met jou uitwisselen.
Template documenten
Overzicht sessies en facturatie

Overzicht sessies en facturatie

Het sessieoverzicht geeft een duidelijk beeld van relevante indicatoren van je sessies in een bepaalde periode: datum, prijs, betaalstatus,.... Dit overzicht kan geëxporteerd worden om te delen met bijvoorbeeld de boekhouding of het zorgnetwerk.
Maak per sessie een automatische factuur aan via de document templates.

Professioneel portfolio

Documenteer je bekwaamheid en ervaring als hulpverlener, zoals voorgeschreven in de Kwaliteitswet. Het portfolio bevat de nodige velden om je visum, CV, diploma's, bijkomende specialisaties, deelname aan studiedagen en supervisies systematisch te inventariseren.

Je kan je portfolio publiek maken op je website of delen via een link.
Professioneel portfolio
Digitale aanmeld- en wachtruimte

Digitale aanmeld- en wachtruimte

Beheer en trieer je aanmeldingen op een veilige en efficiënte manier: start een traject, wijs cliënten toe aan een collega, verwijs ze extern of plaats ze op wachtlijst. De aanmeld- en wachtruimte kan gepersonaliseerd worden en gekoppeld aan de eigen website.

Via slimme notificaties kunnen collega’s in groepspraktijken makkelijk samenwerken om een vlotte doorstroom naar de gepaste hulpverlening.te garanderen.

Onze gebruikers aan het woord

Als gebruiker van QIT kan ik het platform van harte aanbevelen. Als therapeut biedt het mij een mooie combinatie: duidelijke dossierinformatie, een handig communicatiemiddel met de cliënt, een veelheid aan materialen om het therapieproces te volgen en diverse modules om het werk met cliënten gericht te ondersteunen.

Testimonail therapist photo

Kristof Stappers

Psychotherapeut
Docent aan Thomas More Hogeschool

Wat ik vooral handig vind aan de digitale dossierkast is dat alles tesamen komt. Cliënten stellen soms een vraag via mail of sturen een berichtje, er zijn sessienotities, verslagen of andere documenten zoals terugbetaling van de mutualiteit. Dat komt allemaal samen op één centrale plek, in plaats van dat je het overal bijeen moet gaan zoeken

ward gabriëls.jpg

Ward Gabriëls

Klinisch psycholoog
bij Groepspraktijk Agora

Nu het digitale aspect meer aan bod komt en de Kwaliteitswet uitgerold wordt, maakt dat we vanuit de praktijk graag de overstap maken naar een kwaliteitsvol dossiersysteem. We voelen aan dat QIT hieraan voldoet, zonder dat we onze eigen kwaliteitsvereisten uit het oog moeten verliezen.


marlos.png

Marloes Eekman

Klinisch psycholoog bij Groepspraktijk Arnica

Minder administratie, meer hulpverlening

Door gebruik te maken van een EPD, in combinatie met deze administratieve tools, spaar je kostbare tijd uit voor wat echt telt. Onderstaande artikels zetten je op weg om je administratieve overhead te reduceren.

Vertrouwd en geliefd door 1000+ hulpverleners en groepspraktijken

Start een gratis proefperiode

Volledig vrijblijvend gedurende 30 dagen,
geen betalingsgegevens vereist
Start een gratis proefperiode
bottom of page