QIT voor ziekenhuizen
Bij QIT staan we klaar om ziekenhuizen te ondersteunen bij de uitrol van blended zorgtrajecten. Het traditionele aanbod wordt verrijkt met een waaier aan digitale tools: systematische trajectopvolging, online psychodiagnostiek, proces- en outcome monitoring en online zelfhulp modules.
Momenteel loopt een innovatieproject, met steun van FOD Volksgezondheid, in drie ziekenhuizen.
Blended zorgtrajecten dragen bij aan een betere doorstroom en samenwerking binnen het zorgnetwerk. Ook bevorderen zij de betrokkenheid en zelfwerkzaamheid van patiënten en wordt het zorgaanbod beter afgestemd op hun specifieke zorgnoden. Een beter inzicht in relevante proces- en outcome indicatoren helpt de kwaliteit van psychische zorg te verbeteren.
Zorgtrajecten op maat
Centraliseer alle zorgactiviteiten in een overzichtelijk traject dat chronologisch weergeeft hoe het unieke behandelproces van elke patiënt vorm krijgt. Selecteer de gepaste digitale bouwstenen om het blended traject optimaal te laten aansluiten bij ieders zorgnood en mogelijkheden. Documenteer de activiteiten met notities en bijlagen om een volledig beeld van het zorgtraject te schetsen.
Online psychodiagnostiek & monitoring
De QIT-bibliotheek bevat meer dan 150 digitale vragenlijsten voor psychodiagnostiek en monitoring. Automatisch worden rapporten gegenereerd met genormeerde scores, evolutiegrafieken en cruciale proces- en outcome parameters. Houd nauwgezet de vinger aan de pols dankzij de voorgedefinieerde sequenties met vooraf geselecteerde vragenlijsten die in een welbepaalde volgorde worden aangeboden aan patiënten en hun zorgnetwerk.
Online zelfhulp
Versterk de therapiewinst en intensifieer veranderingsprocessen door online zelfhulp toe te voegen aan het behandelaanbod. QIT heeft diverse modules ontwikkeld die zijn opgebouwd rond een aantal transdiagnostische processen, waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt. Omdat patiënten deze modules zelfstandig kunnen doorlopen, kunnen ze eveneens worden ingezet in het voortraject van een behandeling - om de wachtperiode een klinisch relevante invulling te geven - of in het natraject - om de continuïteit van zorg te verbeteren.
Kwaliteitsbeleid
Krijg meer inzicht in relevante indicatoren die het bestaande zorgaanbod helpen verbeteren. Overzichtelijke rapporten capteren de overkoepelende data op afdelings- en ziekenhuisniveau. Deze 'practice-based evidence' biedt een solide basis om best practices te weerhouden,verbetermogelijkheden te identificeren en strategieën te ontwikkelen om de effectiviteit en efficiëntie van zorg te optimaliseren.
Innovatieproject: Afstemming en differentiatie van het zorgaanbod met online diagnostiek, routine monitoring en online zelfhulp
Interesse in het project?