top of page

QIT introduceert modules 🎉

Het afgelopen jaar werkten we bij QIT een online zelfhulp aanbod uit voor cliënten in de vorm van modules, in samenwerking met Smarthub Vlaams-Brabant.


QIT introduceert modules

We hebben dit aanbod opgebouwd rond een aantal transdiagnostische processen waarvan we weten dat die voor veel cliënten belangrijk zijn. Bijvoorbeeld: hoe ga je om met emoties, hoe geef je zin aan je leven, hoe bouw je een gezonde relatie op met jezelf en anderen, hoe kan je je lichaam als een bondgenoot ervaren,...


Dankzij de modules verwerven cliënten meer zelfkennis. Ze worden aangemoedigd om de handen uit de mouwen te steken, hun mentaal welzijn te versterken en veerkrachtiger in het leven te staan.

De modules zijn er niet zozeer op gericht om problemen weg te werken, wél om gezonde processen te bevorderen.

Hoe zijn de modules opgebouwd?

Elke module is opgebouwd rond een stuk theorie over het betreffende onderwerp. Vaak in de vorm van een informatieve tekst. Die theorie wordt dan aangevuld met filmpjes, oefeningen, reflectie-opdrachten en tips. Er is ook heel wat bonusmateriaal beschikbaar zoals illustratieve video’s, boekentips en verwijzingen naar bruikbare apps.


Emotiecoach

Elke module kan zelfstandig doorlopen worden door de cliënt (zonder bijkomende ondersteuning) of kan deel uitmaken van een blended zorgtraject, met ondersteuning van een hulpverlener. In dat laatste geval kunnen de modules eenvoudig aan het therapietraject van cliënten worden toegevoegd. Bekijk hier hoe je dat precies kan doen.


Cliënten kunnen de modules op eigen tempo doorlopen en in de volgorde die het best aansluit bij hun behoeften.


Hoe kan ik als hulpverlener aan de slag met dit aanbod?

Omdat we volop willen inzetten op het integreren van online zelfhulp in het bestaande zorgaanbod organiseren we op regelmatige basis webinars over dit thema, specifiek voor hulpverleners.


Verder hebben we voor elke module een handleiding en introductiefilmpje ontwikkeld waarbij hulpverleners door de inhoud worden gegidst. Neem een kijkje op onze algemene blogpagina. Daar kan je voor elke module een post terugvinden met de nodige informatie.


Hoe kunnen cliënten concreet aan de slag met de modules?

Nadat je de module hebt toegevoegd aan het traject van de cliënt, dient hij/zij eenmalig een account aan te maken in de module-omgeving. De cliënt kan vervolgens kennismaken met de inhoud en de opbouw van een specifieke module. De eerste sectie van elke module is immers gratis toegankelijk. Wil de cliënt graag aan de slag met de volledige module? Dan kan hij deze aankopen. We zijn er ons echter van bewust dat werken aan mentaal welzijn een behoorlijke investering is voor cliënten. Vanuit QIT willen we ons steentje bijdragen om die (financiële) drempel voor cliënten te verlagen. Daarom bieden we een substantiële korting aan voor cliënten die online zelfhulp combineren met reguliere therapie.


Eens de module werd aangekocht, blijft deze te allen tijde toegankelijk voor de cliënt via de persoonlijke login gegevens, ook wanneer reguliere therapie wordt stopgezet.


Toekomstmuziek

Hou ons aanbod goed in de gaten, want onze bibliotheek zal in de komende maanden worden aangevuld met tal van nieuwe modules, onder meer ook voor kinderen en jongeren. Heb je zelf nog ideeën of inspiratie? Laat het ons zeker weten.


Verder zijn we volop bezig met een onderzoek naar de integratie van online zelfhulp in de concrete klinische praktijk. We doen dit in samenwerking met de KU Leuven en de Thomas More Hogeschool. De resultaten van dit onderzoek kan je terugvinden op onze blogpagina, van zodra de onderzoeksgegevens verwerkt zijn.


>> Heb je nog vragen?

Aarzel dan niet om ons te contacteren en stuur een mailtje naar hello@qit.online.




Comments


Start een gratis proefperiode

Volledig vrijblijvend gedurende 30 dagen,
geen betalingsgegevens vereist
Monitor.png
bottom of page