top of page

QIT ondersteunt geconventioneerde zorg

Bijna een jaar geleden werd het startschot gegeven voor de uitrol van de conventie voor

psychologische zorg. Heel wat klinisch psychologen en orthopedagogen hebben inmiddels hun kandidatuur gesteld en bieden eerstelijns- en gespecialiseerde zorg aan die grotendeels wordt terugbetaald door het RIZIV.


Dit brengt echter ook wat extra administratie met zich mee. Om de geconventioneerde collega’s te ontzorgen, hebben we recent een aantal functionaliteiten toegevoegd aan QIT online.


We lichten ze hieronder graag kort toe:


1. In de digitale dossierkast is vanaf nu het rijksregisternummer zichtbaar van alle cliënten. Dit maakt het makkelijker om je prestaties in de facturatietool in te geven. Je hoeft immers niet langer elk dossier apart te openen om het rijksregisternummer terug te vinden. Tevens kan men in de dossierkast eenvoudig filteren op alle dossiers van cliënten die geconventioneerde zorg krijgen door gebruik te maken van de schuifknop bovenaan ‘Toon alle geconventioneerde cliënten’.


QIT ondersteunt geconventioneerde zorg

2. In het individueel dossier kan aangegeven worden of de cliënt in kwestie geconventioneerde zorg ontvangt. Verder kan er in de behandelingsmap ook bijkomende informatie worden ingegeven: het netwerk waar deze cliënt is aangemeld, het soort behandeling (bvb. individuele of groepstherapie) en de specificatie hiervan (bvb. generalistisch of gespecialiseerd).


QIT ondersteunt geconventioneerde zorg

3. Dankzij onze trajectopvolging kan je in het zorgtraject per sessie de RIZIV-code selecteren. Zo behoud je eenvoudig het overzicht van het aantal vergoede sessies.4. Door te filteren op 'cliënten in conventie' krijg je toegang tot een helder sessie-overzicht. Zo zie je in een oogopslag welke cliënten genieten van een terugbetaling in een bepaalde periode.5. In de bibliotheek van documenten zijn er templates beschikbaar van zowel het beknopt als het uitgebreid functioneel bilan. Via de editeer-knop kan je deze template bewerken en voorzien van je logo en contactgegevens. Vervolgens kan je het document op een veilige manier delen met je cliënt binnen het QIT-platform.


Template documenten

6. Het delen van het functioneel bilan met de huisarts of andere betrokken zorgfiguren is binnenkort mogelijk via een koppeling met de eHealthBox.


Heb je nog vragen of wens je meer informatie? Stuur ons dan gerust een mailtje op info@qit.online of schrijf je hier in voor één van onze demosessies.

Kommentare


Start een gratis proefperiode

Volledig vrijblijvend gedurende 30 dagen,
geen betalingsgegevens vereist
Monitor.png
bottom of page